Κώδικας συμπεριφοράς

1. Σκοπός του παρόντος

Το WordCamp Athens πιστεύει ότι η κοινότητά μας οφείλει να είναι πραγματικά ανοιχτή σε όλους. Προς τούτο, δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό, ασφαλές και προσιτό σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα του φύλου, του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, των πιθανών ειδικών αναγκών που έχουν, της εθνότητάς τους, της καταγωγής τους, της θρησκείας τους, της προτιμώμενης γλώσσας προγραμματισμού, λειτουργικού συστήματος ή επεξεργαστή κειμένου! Καλούμε όλους μας τους χορηγούς, τους  εθελοντές, τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες και κάθε παρευρισκόμενο να μας βοηθήσει σε αυτή μας την προσπάθεια να πραγματοποιήσουμε ένα συνέδριο με θετικές εμπειρίες για όλους.

2. Συνείδηση Ανοικτού Λογισμικού*

Ένας συμπληρωματικός στόχος αυτού το κώδικα συμπεριφοράς είναι να ενδυναμώσει τη συνείδηση ανοικτού λογισμικού, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν και να εμπεδώσουν τις συσχετίσεις ανάμεσα σε αυτό που κάνουμε και την ευρύτερη κοινότητα. Για να εξυπηρετήσουν το στόχο αυτό οι διοργανωτές του WordCamp Athens θα δέχονται προτάσεις για άτομα που έχουν επιδείξει εξαίρετη συνείδηση ανοικτού λογισμικού κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ώστε αυτό να τους αναγνωριστεί μετά τη λήξη του σε αυτή την ιστοσελίδα. Αν κάποιος που γνωρίζετε επιδεικνύει αξιοσημείωτη προσπάθεια για να εξασφαλίσει ότι η κοινότητά μας είναι ανοικτή και φιλική προς όλους ανεξαιρέτως, αλλά και ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να συνεισφέρουν τα μέγιστα, θα θέλαμε να το γνωρίζουμε! Μπορείτε να κάνετε την πρότασή σας ηλεκτρονικά στην παρούσα ιστοσελίδα.

* Συνείδηση Ανοικτού Λογισμικού: ελεύθερη απόδοση του αγγλικού όρου «Open Source Citizenship»

3. Αναμενόμενη Συμπεριφορά

  • Να είστε καταδεκτικοί, να δείχνετε σεβασμό στους άλλους και συνεργασιμότητα.
  • Να αποφεύγετε εκφράσεις και συμπεριφορές υποτιμητικές εκφράσεις, που παραπέμπουν σε διακρίσεις, ή παρενόχληση.
  • Δείξτε σεβασμό και έγνοια για τον περιβάλλοντα χώρα και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Παρακαλούμε, ενημερώστε τους διοργανωτές αν παρατηρήσετε κάποια κατάσταση κινδύνου ή ανάγκης.
  • Συμμετάσχετε όσο πιο ενεργά και αυθεντικά μπορείτε. Κάνοντάς το αυτό, βοηθάτε να γίνει το WordCamp Athens υπόθεση όλων μας.

4. Μη Αποδεκτή Συμπεριφορά

Μη αποδεκτή είναι κάθε συμπεριφορά που παραπέμπει σε: εκφοβισμό, παρενόχληση, εξύβριση, διακρίσεις, εξευτελισμό και υποτίμηση οποιουδήποτε από τους συμμετέχοντες του WordCamp Athens αλλά και των σχετικών με αυτό δραστηριοτήτων.  Όλοι οι χώροι του WordCamp Athens είναι δημόσιοι και τους μοιραζόμαστε με άλλους ανθρώπους. Παρακαλούμε να σεβαστείτε τους χώρους και τους ανθρώπους των χώρων αυτών. Η παρενόχληση συμπεριλαμβάνει: προσβλητικά σχόλια που σχετίζονται με το φύλο, τη φυλή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία, τις ειδικές ανάγκες του ατόμου. Ακόμη: ανάρμοστη επίδειξη γυμνού ή εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου σε δημόσιους χώρους (συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των ομιλητών). Επίσης: εκφοβισμό, παρακολούθηση, φωτογράφιση ή βιντεοσκόπηση χωρίς άδεια. Τέλος: Εκούσια διακοπή των ομιλιών ή άλλων δραστηριοτήτων του συνεδρίου, ανάρμοστη σωματική επαφή και ανεπιθύμητη σεξουαλική συμπεριφορά.

5. Επιπτώσεις Μη Αποδεκτής Συμπεριφοράς

Η μη αποδεκτή συμπεριφορά δε θα γίνει ανεκτή από τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και τους χορηγούς του συνεδρίου WordCamp Athens. Σε οποιονδήποτε ζητηθεί να σταματήσει μια μη αποδεκτή συμπεριφορά θα πρέπει να συμμορφωθεί άμεσα. Αν ένας συμμετέχων στο συνέδριο εμπλακεί σε μη αποδεκτή συμπεριφορά, οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να προβούν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες, που θα διασφαλίσουν το χαρακτήρα του συνεδρίου, ακόμη και με απομάκρυνση από το συνέδριο χωρίς άλλη προειδοποίηση, αποζημίωση ή επιστροφή χρημάτων.

6. Τι Να Κάνετε Αν Γίνετε Μάρτυρες Ή Υποστείτε Μη Αποδεκτή Συμπεριφορά

Αν υποστείτε μη αποδεκτή συμπεριφορά ή παρατηρήσετε ότι κάποιος άλλος συμμετέχων την υφίσταται, ή έστω έχετε οποιουσδήποτε σχετικούς ενδοιασμούς, παρακαλούμε ενημερώστε άμεσα έναν από τους διοργανωτές. Η ομάδα του WordCamp Athens θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με την ασφάλεια του χώρου ή την τοπικά όργανα του νόμου, θα σας συνοδεύσει όπου χρειαστεί και θα σταθεί δίπλα σε όσους δέχονται μη αποδεκτή συμπεριφορά ώστε να απολαύσουν ένα ασφαλές συνέδριο. Οι διοργανωτές και οι εθελοντές θα φορούν μπλουζάκια με ειδικό χρωματισμό ώστε να ξεχωρίζουν. Κάθε εθελοντής θα είναι σε θέση να σας φέρει σε επαφή με έναν από τους διοργανωτές. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην υποδοχή του συνεδρίου και να ζητήσετε κάποιον διοργανωτή.

7. Πλαίσιο

Αναμένεται όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο (χορηγοί, ομιλητές, διοργανωτές, εθελοντές και λοιποί καλεσμένοι) να συμμορφωθούν με τον παρόντα κώδικα συμπεριφοράς σε όλους τους χώρους του συνεδρίου και όλες τις σχετιζόμενες με το συνέδριο δραστηριότητες.

8. Επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της παρούσας ιστοσελίδα ή των κοινωνικών μας δικτύων.

9. Άδεια Και Αναφορές

Αυτός ο Κώδικας Συμπεριφοράς είναι μια απόδοση της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στο Open Source Bridge, έχοντας προσθέσει τα στοιχεία του παρόντος συνεδρίου. Το αυθεντικό αγγλικό κείμενο βρίσκεται στο http://opensourcebridge.org/about/code-of-conduct και είναι δημοσιευμένο υπό την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike.