Ομιλητές

Επαμεινώνδας Γάσπαρης

Ενεργός ερευνητής από το 2005 και προγραμματιστής από παιδί. Επινόησε το Design Navigation, ένα εργαλείο για την ανίχνευση και γνωστοποίηση πληροφοριών σχεδιασμού στα πλαίσια της διδακτορικής διατριβής του. Συνέχισε σε θέσεις συμβουλευτικής, διδασκαλίας και έρευνας στο πανεπιστήμιο του Essex και Goldsmiths University of London. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται συνεδριακές ομιλίες και συνεισφορά πάνω σε βιβλία στο αντικείμενο της πληροφορικής. Είναι συνυδριτής της Singularity Lab IKE προϊον της οποίας είναι το https://magicpress.net.

Αντώνης Ζαχόπουλος

Ο Αντώνης, έχοντας αγαπήσει από μικρός τον χώρο της πληροφορικής, αφοσιώθηκε σε αυτόν ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αφού ασχολήθηκε για κάποιο διάστημα επαγγελματικά με τις IT υποδομές, επέστρεψε στο development που είναι και το κύριο πεδίο του. Ήρθε σε επαφή με το WordPress το 2012, το οποίο έκτοτε τον κέρδισε. Από το 2013 εργάζεται στη Nevma, όπου ειδικεύεται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση λύσεων βασισμένων σε WordPress είτε from scratch, είτε σε συνδυασμό με δημοφιλή plugins, όπως είναι το WooCommerce. Ενθουσιάζεται όταν έρχεται αντιμέτωπος με προγραμματιστικές προκλήσεις, ενώ είναι λάτρης των κομψών και αποδοτικών υλοποιήσεων. Του αρέσουν οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις, το διάστημα, και οι βραδιές με παρέα και κιθάρα.

Mauricio Gelves

Mauricio Gelves is a Software Engineer graduated in the Palermo University (Buenos Aires, Argentina). With more than 10 years developing all kind of digital projects and in the last 5 years he is fully involved in the WordPress Community. He is one of the organisers of the WordPress Madrid Meetup and WordCamp Madrid 2017.

Λεωνίδας Τουρούτογλου

Ο Λεωνίδας ζει στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται σαν web designer από το 2003. Η αγάπη του για το WordPress τον οδήγησε το 2014 στην ομάδα της «Plethora Themes», που ασχολείται με τη παραγωγή premium WordPress themes. Δηλώνει λάτρης των CSS και προσπαθεί καθημερινά να βάλει το λιθαράκι του ώστε να γίνει το Internet λίγο πιο όμορφο.

Αποστόλης Αϊβαλής

Ο Αποστόλης Αϊβαλής είναι Managing Partner της AIVAL.COM και σύμβουλος επιχειρηματικής στρατηγικής σε επιχειρήσεις και startups. Έχει ειδίκευση και εμπειρία στις αγορές consumer & enterprise internet, social media, gaming, music, advertising, technology, media και mobile στις οποίες εργάζεται περισσότερα από 19 χρόνια ως στέλεχος, mentor αλλά και επιχειρηματίας.

Συν-δημιούργησε την PowerΝet το 1996, τα Web Awards (τώρα Ermis Digital) το 1998, την ArboMedia το 2001, την Real Brands το 2007, την Social Brands το 2009, το StartupDay event το 2009 και το Startup Nation το 2011. Είναι επίσης δημιουργός του Professional Diploma in Digital & Social Media ενώ εκπαιδεύει στελέχη σε επιχειρήσεις, κολλέγια και πανεπιστήμια από το 2007.

Βρείτε τον Αποστόλη στο Facebook page του, στο LinkedIn και στο Twitter.

Χρήστος Πανταζής

Christos has designed for the web for more than a decade. In the earlier years he used to be teaching computer science but his passion for design sucked him in.

He is a graduate from the Computer Science Department of Heraklion university and over the years he has worked in various projects with companies from USA, England and other countries striving to create useful and beautiful user interfaces.

In 2006 he Co Founded Oxygenna and almost from the start he is designing wordpress themes. You can find most of oxygenna’s work in themeforest but if you have an interesting idea don’t hesitate to get in touch.

He now lives in a small town in eastern Crete and when he is not designing he spends time with his 5 dogs.

Ivana Ćirković

Ivana Ćirković is a Digital Marketing, PR and Social Media consultant with over eight years experience in the field. The owner of OrganVlasti.com online magazine for women and has it’s own Digital Marketing agency called KickStart.rs. She is WordPress enthusiast from 2013. and an active member of WordPress community and lives online almost 24/7, where you can find her by Twitter handle @i_cirkovic.

Jack Lenox

Jack is a developer on the WordPress.com VIP Team at Automattic. He has been tinkering with the web for almost 20 years, and with WordPress for most of the last ten. He enjoys open source software, good coffee and the great outdoors.

Ευάγγελος Δημητριάδης

Ο Ευάγγελος εργάζεται στην United Digital Group, στο Herrenberg στα νότια της Στουττγάρδης ως Senior UX Developer. Είναι Digital Media Designer με κατεύθυνση Design & Technology. Παράλληλα σπουδάζει Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Hagen. Ασχολείται επαγγελματικά με το διαδίκτυο από το 2007, αρχικά ως Designer και τα τελευταία 8 χρόνια με τον προγραμματισμό. WordPress, Laravel, vue.js, npm, grunt, gulp κτλ. είναι μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί καθημερινά.

Νικόλαος Γιαννόπουλος

Ο Νίκος Γιαννόπουλος είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2007-2013). Βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (Καβάλα, Οκτώβριος, 2012) για τη διπλωματική του εργασία Smart Greenhouse (σύστημα απομακρυσμένου ελέγχου οικιακών θερμοκηπίων με αισθητήρες περιβάλλοντος). Από το 2012 έως το 2015 εργάστηκε ως full stack web developer ενώ παράλληλα ως freelancer ανέπτυξε τις τεχνικές του όσο αφορά το Application Design & Development, User & Customer Experience. Από το 2015 έως σήμερα είναι συνιδρυτής της Motivar όπου δραστηριοποιείται σε δημιουργίες Ιστοσελίδων, Εφαρμογών και καινοτόμων αυτοματισμών για επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με έδρα το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας.

Τομείς Ειδίκευσης: User Experience Design, Web & Mobile Design,Protyping, Wireframing, Product Development, Web and Mobile Development, WordPress Plugin & Theme Development.

Παναγιώτης Βαγενάς

Ο Παναγιώτης Βαγενάς είναι αριστούχος απόφοιτος της σχολής Πληροφορικής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, και μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση την ασφάλεια πληροφοριών και συστημάτων. Από το 2012 δραστηριοποιείται ως Web Developer ενώ τον τελευταίο χρόνο εργάζεται σας Security Analyst στην ομάδα του Wordfence. Φανατικός υποστηρικτής της κοινότητας του WordPress έχει αναπτύξει, ή έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη, δεκάδων plugin για αυτό. Είναι επίσης υπεύθυνος, ή συνυπεύθυνος, για την ανεύρεση και επίλυση 100+ security vulnerabilities σε plugin, themes ή τον πυρήνα του WordPress.

Ηλίας Τσαλδάρης

Google Partner (Google AdWords – YouTube Ads – Google Analytics). iCEO – Founder at Innovation Group, I studied at the department of Applied Mathematics specializing Financial and Operational Mathematics.

Δημήτρης Μήτσης

Ο Δημήτρης εργάζεται στην OnTheGoSystems τα τελευταία δύο χρόνια, στην ομάδα προγραμματισμού του WPML. Κύριος προσανατολισμός του είναι τα τεστ, η διασφάλιση ποιότητας (QA) και η επίδοση του WPML.

Μπήκε στον κόσμο του WordPress μέσα απο τη RocketTheme οπου είχε ρόλο στην υποστήριξη πελατών και στο testing.

Χόμπι του είναι το βόλει όπου αγωνίζεται ερασιτεχνικά.

Γιώργος Ματθιόπουλος

Ο Γιώργος Δ. Ματθιόπουλος είναι καθηγητής εφαρμογών στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας και ασχολείται με την έρευνα και τον σχεδιασμό γραμματοσειρών, την ιστορία της τυπογραφίας και της γραφιστικής τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος και σχεδιαστής της Εταιρείας Ελληνικών Τυπογραφικών Στοιχείων. Έχει συγγράψει τον τόμο Ανθολόγιο της ελληνικής τυπογραφίας (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2009) και τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια Γραμματογραφία και Φλεξογραφία (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 2002) και έχει μεταφράσει τα έργα: Robert Bringhurst, Στοιχεία της τυπογραφικής τέχνης (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης 2001) και Victor Scholderer, Τα ελληνικά τυπογραφικά στοιχεία, 1465-1927 (εκδ. Τυποφιλία, 1995) για την τυπογραφική τέχνη και τα: Tim Wu, Ο γενικός διακόπτης. Η άνοδος και η πτώση των μονοπωλίων στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (εκδ. Γιαλός 2012) για την ψηφιακή τεχνολογία και το μυθιστόρημα του John Berger, Ένας ζωγράφος του καιρού μας (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2002). Έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και Ημερίδες Οπτικής Επικοινωνίας και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά του χώρου της Γραφιστικής. Παράλληλα έχει κάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια πολλών εκδόσεων, καταλόγων εκθέσεων, μουσειακών συλλογών και συνεδρίων.

Στέλλα Κάσδαγλη

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι μεταφράστρια, συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνιδρύτρια των δικτύων Women On Top και Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Παραδίδει σεμινάρια blogging και επαγγελματικής εικόνας σε εφήβους και ενηλίκους και γράφει για όλα αυτά στο stellakasdagli.com. Τα βιβλία της Κοιλίτσα.com και Ήθελα μόνο να χωρέσω κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Ζει στην Αθήνα και έχει δύο κόρες.

Φώτης Ρούτσης

Ο Φώτης Ρούτσης σπούδασε στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πληροφορική Υγείας. Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού με ειδικότητα σε εφαρμογές Παγκόσμιου Ιστού από το 2007 μέχρι και σήμερα. Από το 2009 μέχρι το 2012 συνεργάστηκε με την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του opengov.gr και συμμετέχει σε ομάδες εργασίας γύω απο την Ανοικτή Διακυβέρνηση και τα Ανοικτά Δεδομένα. Απο το 2008 ασχολείται ενεργά με το WordPress και έχει αναπτύξει ιστοχώρους και εφαρμογές γύρω απο αυτό. Δηλώνει φανατικός WordPress-άς και το ακολουθεί στα Wordcamps ανα τον κόσμο!

Yoav Farhi

Yoav Farhi is an Iñtërnâtiônàlizætiønër at Automattic, who works on everything related i18n (that’s internationalization) and l10n (localization) and of course, translation. A core contributor to WordPress for 7 years now, he works hard to make the web a better place.

Γεράσιμος Τσιάμαλος

Ο Γεράσιμος ασχολείται με το web design από το 2001. Το 2007 ήρθε σε επαφή με το WordPress και το 2012 μπήκε στον χώρο των premium WordPress themes σαν συνιδρυτής του CSSIgniter.com. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την επέκταση/συντήρηση της μικρής συλλογής του από παλιούς υπολογιστές.

Nemanja Aleksic

Nemanja is Head of Growth at ManageWP, where he’s in charge of the business side of things. He’s also a WordCamp Belgrade organizer, and aims to bring WCEU to Belgrade in 2018. But his main quest is to get WordPress professionals to start thinking about soft skills they need to run their businesses successfully.

Petya Raykovska

Petya is a Senior Project Manager at Human Made where she helps large projects across big publishers and enterprise succeed. She is a huge WordPress enthusiast, active member of the WordPress community and is one of the WordPress Polyglots team leads supporting the people who translate WordPress to more than 160 languages. Petya helped organise WordCamp Europe 2014 and WordCamp Europe 2015 and lead the team that organised WordCamp Europe 2016 in Vienna.